Morjesta taas kaikki karvaturrit ja vähemmän karvaiset otukset =D

Kotoa päin tuli toiveita kertoa nykyisestä koulustani, joten aletaanpa tarinoimaan. Koulun nimi on Shichirigahama(jotainjotainjotain) ja sijaitsee aivan uskomattoman ihanalla paikalla. Koulun edessä avautuu aava sininen meri ja sen edessä on hiekkaranta. Matkaa siihen on jotain 50-100 metriä. Näkymät ovat todella kauniita, paljon vihreätä, talot eivät ole mitään kerrostalon kokoisia vaan ihan normaaleja about rivitalon kokoisia, mikä ei sitten pilaa maisemaa. Koulun lähellä on palmupuita ja tän tällaista... (Toivottavasti olette nyt todella kateellisia siellä koti Suomessa =D) ...mutta tosiasiassa koulurakennus on melko perseestä =/  meri-ilman takia aika moni kolkka koulurakennuksesta on ruosteessa ja lisäksi koulun pulpetit ja tuolit näyttäisivät olevan enemmänkin 50-luvulta kotoisin. Että se siitä paratiisista sitten =D mutta ei saisi valittaa kun on kerran saanut koulupaikan jostain. Mutta mutta ensi käynti koululla oli tuossa viime viikon keskiviikkona, silloin kun vielä opiskelin Tokiossa. Mentiin muutaman muun vaihtarin ja meidän ohjaajan kanssa tutustumaan kouluun. Tavattiin muutamia opettajia, joista yksi puhu meille englantia mutta harva sitä ymmärsi, kun se opettaja tuntui nielevän sanoista alku- ja loppuosan. Sitten saatiin kokeilla koulupukuja sillä koulu ne  lainaisi meille, mutta arvatkaas mitä? Kun kengänkoko on se 45 ja pituutta vajaat 190 cm niin arvatkaas löytykö? Niin... ei löytynyt, voe helevetti vieköön >=(   Eiku etsimään.. housut sain onneksi vaihtojärjestöltä lainaan, mutta takki täytyy vielä jostain hommata. Onneksi sitä tarvitsee vasta kun säät kylmenee. Talvella täällä saattaa olla lämpötila sitten jotain sen verta kuin suomessa keväällä, niin mahtaako sitä takkia sitten edes tarvita...

Mutta joo, eka koulupäivä oli tuossa tämän viikon maanantaina (29.8) ja se meni siinä melko sutjakkaasti. Olin kyllä melko hermostunut koko päivän ajan, kun esim. mainittakoon aamulla otin aikaisimman mahdollisen bussin (jotain 6:05) juna-asemalle ja juuri nipinnapin kerkesin sitten kouluun ajoissa(?) Sen jälkeen meidän uusien vaihtareiden piti pitää self-introduction puhe koulun opettajille (en nyt löydä sanaa suomen kielestä) ja myöhemmin sitten omalle luokallekin. Mutta kyllä se siinä hieman haparoiden ja punastellen meni. Omasta luokasta voin sanoa sen verta että väkeä on jotain 35 henkeä ja kaikki ovat ensimmäisen vuosiluokan opiskelijoita. Tuli mieleen muuten yksi vähän ehkä huvittavakin asia... Luokalla olevat henkilöt ovat jotain 15-16 vuotiaita, mutta oikeasti japanilaiset näyttävät paljon paljon nuoremmilta kuin mitä ovat, niin minun katsoen heitä voisi luulla 12-14 vuotiaiksi. Sitten minä, vähän aika sitten täyttänyt 18 vuotta, näytän japanilaisten silmissä joltakin 20-22 vuotiaalta, niin on hiukkasen sellanen olo, että mut on heitetty lastentarhaan =/    mutta se siitä... eka koulupäivä meni ihan hyvin.. parin puheen jälkeen pääsin istumaan koulupenkille, jes! Opettaja jakoi jotain papereita (joista ymmärsin vain sanan influenssa ja kesäloma) ja sitten kuunneltiin kouluradion kautta tullutta rehtorin(?) puhetta (ja siitäkään en ymmärtänyt kovinkaan paljoa). Toisaalta muitakaan oppilaita ei paljoa kiinnostanut puhe, joten se siitä. Yhdessä vaiheessa siivottiin luokkahuonetta ja toisessa kolme nuorta tyttöä tuli punastellen juttelemaan mulle (Älkääkä nyt siellä Suomessa ajatelko yhtään mitään ylimääräistä). Jotenkin siinä yritin selittää asioita Suomesta yms. mistä olivat kiinnostuneita. Koulupäivä päättyi melko aikaseen ja sain tietää, että minulla on tämä viikko vielä lomaa \o/ yatta!!! Kaikilla paitsi meillä uusilla vaihtareilla on kokeita tämän viikon ajan, elikkä ensi viikkoa sitten odotellessa. Lisäksi on tuossa muutamaan muuhun vaihtariin tullut tutustuttua. Inka, Tiina, Ploy ja Hannah, jotka käyvät samaa koulua, mutta ovat tulleet jo about puolisen vuotta sitten. Inka ja Tiina ovat suomalaisia, Ploy on thaimaasta ja Hannah on Uudesta Seelannista.

Ja vaihteeksi jotain muuta. Tämä viikkon on ollut nyt vähän tylsähkö; ei ole juurikaan mitään tekemistä, kun ei ole koulua. Ei viitsi kovinkaan pitkälle lähteä koska matkat maksaa paljon ja julkinenliikennesysteemi täällä on todella monimutkainen verrattuna sitten Helsingin metrokarttaan, joka lähtee Ruoholahdesta ja haarautuu Itäkeskuksessa Vuosaareen ja Mellunmäkeen (jos oikein muistan). Tänään sain luettua One Piecen ekan osan Japaniksi hellurei \o/. Olen nyt tuossa aika monen päivän ajan yrittänyt lukea ja ymmärtää sitä sanakirjan kanssa, mutta vaikeata se on. Mutta muuta kivaa ja jännää: Tänäänkin sain päähän piston lähteä kävelylle ties mihin maailman kolkkaan. Järkeilin että jos kävelen ekaks tohon suuntaan, käännyn oikealla, käännyn taas oikealle ja käännyn vielä oikealle niin olisin tehnyt lähestulkoon jonkin sortin neliön muotoisen lenkin. Arvatkaas onnistuiko? No ei tietenkään... Sen jälkeen kun käännyin kolmannen kerran oikealle alkoi toiveet kodin löytymisestä hiipua. Olin sitten perhana eksynyt. En viittinyt kääntyä ja lähteä lampsimaan samaa reittiä takaisin, sillä oma ylpeyshän siinä olisi kokenut kovan kolauksen. Kävelin sitten jonkin teollisuusalueen ja viljelysten keskellä kunnes kysyin yhdeltä pyöräilevältä naiselta että "Hashimoto eki wa doko?" elikkä missä on Hashimoton juna-asema. Se nyt olisi yks paikka jonka kaikki pitäisi tietää ja josta osaisin kävellä kotiin. No nainen sanoi, että asema on 30-40 minuutin kävelymatkan päässä (Täällä ei mitata matkaa kilometreissä vaan ajassa enemmänkin. Isäntäperheen äitikin nauroi minulle kun jatkuvasti kyselin matkojen kilometri määrää =/  ). No lähdin sitten naisen osoittamaan suuntaan lampsimaan, kunnes sitten huomasin yhden maamerkin jonka olin pistänyt merkille aikasemmin. Suuntasin sitten sitä kohti ja kohta olinkin jo tutulla seudulla, että loppu hyvin kaikki hyvin voisi sanoa.

Mutta elämä jatkuu täällä ennallaan. Olen tässä samassa isäntäperheessä vielä syyskuun loppuun ja sitten vaihdan. Toivottavasti pääsen lähemmäksi koulua sillä nykyään sitä koulumatkaa on se vajaat kaksi tuntia. Hintaa yhdensuuntaiselle retkelle tulee sellaiset 960 yeniä joka on ehkä jotain ~7-8€ välillä. Väsäsin facebookkiin oman tilin, että ihmiset jotka tuntevat mut, olkaapa hyvät ja menkää pyytämään kaveriksi. Sieltä sitten löytyy jotain kuvia täältä.

Mutta kuulemiin tältä erää. Kirjoitellaan taas kun jotain jännää tapahtuu.