Konnichiwa!

Pitkästä aikaa taas Hymy. Kesäkuun viimeinen päivä ja ensimmäinen kuukausi töitä ohitse. Nyt on enää se toinen puoli jäljellä. Rusketusta on tullut saatua ihan mukavasti ja tänään tuli poltettua molemmat reidet. Polttaa aivan pirusti Itku.

Mutta nyt asiaan mitä kaikki ovat varmasti odottaneet. Ainakin toivon niin. Tänään tuli (vihdoin) sähköpostia ASSElta ja varmistui koulupaikka Kanagawassa, Shichirigahama High School:ssa. Pikaisesti Google Earthilla katottuna Kanagawa sijaitsee Tokiosta lounaaseen, tuskin kovin kaukana. Tässä on linkki koulun kotisivulle http://www.shichirigahama-h.pen-kanagawa.ed.jp/ mutta sitä on vaikea lähteä tulkitsemaan sillä lähes kaikki on kirjoitettu japaniksi. Japanin osalta aletaan etsiä isäntäperhettä vasta koulupaikan varmistumisen jälkeen, joten sitä siis odotellessa...

Kesäkuun ekalla viikonlopulla kokoonnuttiin Heurekaan ASSEn valmennustilaisuuteen. Aika meni ASSEn henkilöstön luennoidessa eri asioista vaihtovuoteen liittyen esim. koti-ikävästä ja tuliaisista (Täytyy myöntää, että kaikki muu taitaa olla unohtunut kun mitään ei tule mieleen Kieli ulkona). Lisäksi saatiin esittää kysymyksiä viime vuoden vaihtareille jaetuissa ryhmissä. Meitä Japaniin matkaavia on jotain kymmenkunta, pari tai kolme poikaa.

39 päivää tässä on jäljellä näin nopeasti laskettuna. Vielä on paljon puuhaa jäljellä ja yksi näistä on tuliaisten hankkiminen. Olen miettinyt, että mikä nyt olisi jotain suomalaista ja tuliaisiksi kelpaavaa. Yksi on varma, muumimukit (kuulemma rakastavat muumeja :D), ja sitten mietin että voisin myös viedä salmiakkia, josta he eivät varmastikaan pidä 99% varmuudella. Mutta nyt olisi teidän vuoro. Ehdottakaa jotain! Ei mitään kovin kallista sillä mahdollisuutena on joutua useampaan eri perheeseen ja lisäksi ajatushan on tärkein eikä arvo.

Mutta terveisiä täältä Sipoosta ja hyvää kesän jatkoa! Ladatkaa akkuja, paistakaa makkaraa, uikaa ja ottakaa aurinkoa, mutta älkää polttako itseänne kuten minulla on taipumus. Kuulemiin.

-Henrik