Reilu kolme kuukautta lähtöön. Niin se aika vaan menee nopeasti. Viime lokakuussa (tai marraskuussa) ilmoitin vanhemmilleni, että minä haluan lähteä vaihto-opiskelijaksi Japaniin. Siinä he hieman epäuskoisina istuivat (muistaakseni) ja kysyivät, että "Milloin tämä sitten oli juolahtanut mieleeni? Hmm, vajaa viikko sitten", vastasin ja siitä se sitten lähti. Otin sitten yhteyttä useampaan kansainväliseen vaihto-organisaatioon, jotka loppujen lopuksi hupenivat vain yhteen. Syynä olivat, että olen muka liian vanha lähtemään (jäkä jäkä tänä vuonna vasta 18v!!!) tai sitten muuten lähtöjä oli vain maaliskuussa, eli aivan liian aikaisin.

Joten joten, organisoija on siis ASSE, eli American Scandinavian Student Exchange, ja tähän mennen kaikki järjestelyt on sujunut ongelmitta. Tuli tuossa tammi- helmikuun vaihteessa väsättyä sellainen kivan paksu hakupaketti, joka siis koostu almost kaikesta mahdollisesta tiedosta minusta maan ja taivaan välillä (henkilötietoja, mielenkiinnonkohteita, vapaa-ajan viettotapoja, koulumenestyksestä, perheestä yms.). Sain lisäksi pistää hauraat japanin taitoni koetukselle, kun piti kirjoittaa jotain itsestäni japaniksi. No lopputulos oli sitten "minä sitä, minä tätä", mutta ei tässä vaiheessa vielä paljoon pysty. Sääli niitä, jotka eivät osaa vielä lainkaan.

Jotkut varmaan jo funtsivat, että missä sitä jaappania olen sitten oikein jo oppinut. No itsenäisesti hieman ja sitten lisäksi Töölön yhteiskoulun (TYK) aikuislukiossa. Opettajan meillä on ehta japanilainen, Hiromi-sensei, joka puhuu aivan sujuvasti suomea. Tällä hetkellä on menossa viimeinen viiden kurssi, ja kaikenlisäksi nämä kurssit voi sitten lukea hyväksi päivälukiossani. Voitto kotiin Klink Klink (raha)!!!

No, tämä kevät on kyllä ollut vähän hiljaista aikaa. Ei juurikaan ole vaihto-organisaatiosta kuulunut mitään ja pieniä epäillyksiä hiipinyt mieleen silloin tällöin järjestön luotettavuudesta. Mutta sijoitusperhe kuulemma selviää vasta myöhemmin kesällä. Lisäksi ensimmäiset ns. perhetapaamiset tai infotilaisuudet omalle perheelle täällä koti Suomessa pidetään kesäkuun alussa. Ai niin tuli myös tuossa kutsunta paperitkin! Perhana vieköön, vaikka sitä kuinka innolla odottaakin armeijaa pääsyä niin silti nuo tähän hätään tuntuvat hieman vaivalloiselta ja turhauttavilta. Kyllä sitä paperihommia on muutenkin tarpeeksi koulussa. Mutta mutta, lykkääntyy sekin sitten parilla vuodella eteenpäin.

Tällä hetkellä istun koulun tietokonesopeissa (tällaisia pieniä soluja, joissa on työskentelymahdollisuudet) ja funtsin, että mitäs sitä tänään. Ekaa kertaa kirjoitan blogia, että jälki on sitä mitä sattuu. Kommentoikaa/kysykää vapaasti asioita. Jos olette tuttuja niin laittakaa sellainen nimimerkki, josta sitten tunnistaa (olen huono nimimuistiltani, enkä tykkää arvausleikeistä). Kirjoittelen tänne silloin, kun jotain uutta ilmenee ja tarkoituksena olisi sitten alkaa pitää jotain ns. matkapäiväkirjaa, kun sitten sinne nipponiin lähdetään. Tämän hetkisen tiedon mukaan lähtöpäivä olisi arviolta 7.8.2009, että sitä siis odotellessa...